Bureau Bouveau, contrasterende werelden in één unieke horecabeleving.

Een memorabel interieur met referenties naar het rijke mijnverleden dat naast hotelgasten ook natuurliefhebbers, wandelaars en andere bezoekers van het Nationaal Park Hoge Kempen zou aantrekken. Dat was de opdracht die we kregen van het prachtige Terhills Hotel, gelegen te midden van de gelijknamige oude mijn- en grindontginningssite én ook de toegangspoort tot het enige Nationaal Park van België.

We zouden Nachtraven niet zijn als we daar geen schepje bovenop deden. Aan memorabel voegden we rendabel toe: we zorgden voor een betere flow waarmee de uitbaters het maximale uit de ruimte kunnen halen. En we namen ook de nieuwe branding voor onze rekening, want écht vernieuwen doe je volgens ons tot in de kleinste details, touchpoint per touchpoint.

Zo zag Bistro Bureau Bouveau in maart 2024 het levenslicht.  

Aantrekkingskracht, beleving en meer capaciteit.

Een pronkstuk met knipoog naar het rijke Limburgse mijnverleden, zo mag je het neoclassicistische hoofdmijngebouw van de voormalige steenkoolmijn van Eisden gerust noemen. Sinds 2014 biedt het imposante pand onderdak aan het luxueuze Terhills Hotel, dat toeristen en zakelijke klanten ontvangt op zoek naar rust en inspiratie in het aanpalende Nationaal Park Hoge Kempen.

Vorig jaar begon het hotel, dat 59 luxekamers telt, met de vernieuwing van het bestaande F&B-gedeelte: restaurant, bar en ontbijtzaal. Het doel? Meer aantrekkingskracht uitstralen, niet-hotelgasten onvergetelijke ervaringen bezorgen en een verhoogde capaciteit creëren.

We verplaatsten de bar van de plek waar die altijd had gestaan naar de plaats waar ze het best rendeert.

In januari 2023 mochten we onze ideeën voor deze grondige renovatie pitchen. Op 20 april kregen we het leuke nieuws dat we eraan mochten beginnen. We wisten de hoteleigenaars te overtuigen met een ietwat tegendraads concept op het kruispunt van ruimte en beleving, want we blijven uiteraard Nachtraven.

Zo verplaatsten we de bar van de plek waar die altijd had gestaan naar de plaats waar ze het best rendeert. We overgoten de renovatie met een typische Nachtraven-saus: we creëerden een volledige nieuwe merkervaring, van logo en typografie tot menu’s, kaartjes, coasters en meer. Met de naam Bureau Bouveau gingen we voor een subtiele referentie naar de mijngeschiedenis. Geen clichés, wel een moderne interpretatie van een rijke historiek en een laagdrempelige tone of voice die ook externe bezoekers naar binnen lokt.

Contrasterende mijnwerelden in symbiose.

Bureau Bouveau verwijst naar de twee contrasterende mijnwerelden die in de vernieuwde bistro en bar naadloos samenkomen: bovengronds en ondergronds. De lichtrijke bureaus van het mijngebouw én de duisternis van de mijngangen. ‘Bouveau’ is immers het Franse woord voor steenkoolgang.

Die tegenstelling bepaalt de toon van het interieur en de beleving. In Bar Bouveau domineren zwart, steenachtige materialen en verroest metaal. In Bistro Bureau is het al licht wat de klok slaat, in de ontbijtzaal herinnert het bloemenplafond aan de gehaakte bloemen die de mijnwerkersvrouwen maakten van oude stoffen, om hun bescheiden woningen te decoreren als alternatief voor echte maar veel te dure bloemen.

Aan de wanden van de ruimtes brengen we de mijngeschiedenis opnieuw tot leven met archiefbeelden, zorgvuldig gezocht, nagekeken en geëvalueerd onder begeleiding van mijnhistoricus Johan Kohlbacher.

We zouden Nachtraven niet zijn als we er niet alles aan deden om memorabele ervaringen te koppelen aan rendabele ruimtes, want 1+1=3 (oké, dan toch een cliché). 

Na een grondige functieanalyse van de ruimtes en de bewegingen van de horecagasten, overtuigden we de mensen van Terhills om de bar te verplaatsen naar een locatie die een efficiëntere organisatie van de vele dagelijkse couverts garandeert. 

Resultaat? Een verhoogde capaciteit en een optimaal renderende ruimte bovenop een unieke beleving.

Van de eerste schets tot de oplevering: Nachtraven zorgde voor een vlot verloop van deze renovatie en branding. Daarin waren we verantwoordelijk voor het interieurdesign, de werfplanning, de volledige merkbeleving en de merkbewaking.

Voor de uitvoering van de renovatiewerken konden we rekenen op onze partners van Tailormate.

Bureau Bouveau /
Terhills Hotel
Zetellaan 68
3630 Maasmechelen

Make the transformation
like these epic brands before you.