Award winnende verpakking voor een premium gin.

Vertigo, dat is een steengoede gin, recht uit de Dijlestad en goed voor 3 internationale prijzen (Gold in SFWSC, Double Gold in CWSA, Silver in IWSC). Een spirit om trots op te zijn dus. Maar ook een product waarbij de kwaliteit van de drank perfect in overeenstemming moet zijn met alles er omheen.

De fles, de branding, de labels, alleen een premium uitstraling doet eer aan de hoogwaardigheid van deze handgemaakte gin. En dat was in 2021 (nog) niet het geval. Enter Nachtraven! 

Herkenbaarheid en een vernieuwende, exclusieve merkervaring in een perfecte balans.

Fijner, chiquer. Meer in lijn met de spirit zelf. Een premium look en feel maar zonder het originele concept los te laten. Want Vertigo werd al geschonken uit een slanke fles. Op de labels van die fles waren al het logo en de trappen te zien als visuele verwijzing naar de Hitchcock-klassieker waar Wim Mangelschots de naam van zijn gin aan ontleende. En ook een subtiele hint naar de prachtige Sint-Romboutstoren in het hart van de stad waar hij de gin distilleert. Herkenbaarheid en een vernieuwende, exclusieve merkervaring in een perfecte balans én binnen het budget, dat werd dus de opdracht.  

Op de Empack Belgium 2022 – het grootste B2B packaging event in ons land – won de Vertigo-fles de Peoples Choice Innovation Award.

Dat is een eer die we niet alleen opstrijken. In dit project werkten we daarvoor goed samen met drukkers van Autajon Labels Belgium. We brachten hen al in de vroege fasen van het project mee aan tafel. Samen met ons dachten zij mee na over de juiste druktechnieken. Zo slaagden we erin om een unieke, memorabele merkervaring te creëren en haalden we het onderste uit de kan met het beschikbare budget.  

Om het geheel niet alleen een originele maar ook een luxueuze uitstraling te geven, kozen we naast de recto-verso printtechniek ook voor een combinatie van reliëfdruk, of letterpressing, en een goudeffect voor en achteraan de fles. Dat goudeffect realiseerden we door foliedruk en metallic print. Resultaat? Een complete, premium beleving.